Marlies Bons

Zwangerschaps- begeleiding

Begeleiding bij jou thuis, afgestemd op jouw vragen, wensen en behoefte

Een zwangerschapscursus

 • met volledige wetenschappelijk onderbouwde informatie
 • waarin wordt stilgestaan bij wie jij bent
 • wat jouw wensen en angsten zijn, wat jij nodig hebt
 • een cursus voor jou en je partner samen
 • met aandacht voor de periode na de geboorte
 • samen goed voorbereid zijn op de geboorte van jullie kindje

dat is wat ik jou kan bieden!

De voorbereiding voor de bevalling en ouderschap beginnen al tijdens de zwangerschap. Door je goed en volledig voor te bereiden ga jij vol vertrouwen je bevalling in. Op deze manier kun je een positieve bevalervaring hebben!

Marlies Bons zwanger

Alle tijd en aandacht voor jou en je partner. Voor jullie wensen, angsten, vragen. Op deze manier kan ik jullie goed leren kennen en jullie zo goed mogelijk ondersteunen in de voorbereiding naar de geboorte van jullie kindje.

Je krijgt informatie over de bevalling. Wat gebeurt er in je lichaam? Maar ook: wat zijn de richtlijnen en protocollen? Welke verschillende scenario’s kun je verwachten? Wat zijn je mogelijkheden en opties?

We bespreken hoe jij tegen de bevalling aankijkt, welke wensen je hebt, maar ook mogelijke zorgen en angsten. Door je zo goed mogelijk te leren kennen, en jij jezelf, kun je ontdekken hoe jij vol vertrouwen de bevalling in gaat. Wat is daarvoor nodig? Wat heb JIJ nodig?

De kennis die ik geef is wetenschappelijk onderbouwd, is bekeken door verloskundige en gynaecoloog. Op deze manier is de informatie die ik jullie geef volledig. En als je volledig geïnformeerd bent, kun je pas een keuze maken. Dan weet je waar je uit kunt kiezen.

Ik help je bij het opstellen van een geboorteplan. Dat is het document waarin zorgverleners kunnen lezen wie jij bent en wat jij nodig hebt. Zo kan er zo goed mogelijk voor je gezorgd worden.

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om te ontspannen. Je partner doet ook mee. Hij/zij leert massagetechnieken zodat hij/zij jou niet alleen tijdens de bevalling, maar ook al tijdens de zwangerschap zo goed mogelijk kan helpen om te ontspannen.

In een laatste afspraak help ik jullie bij de voorbereiding op de periode ná de geboorte: een post partum prep. Hoe kan je ook in die periode zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgen en hoe kan jij je zo goed mogelijk voorbereiden?

Op deze manier zijn jullie helemaal klaar om vol vertrouwen de bevalling in te gaan!

Zwangerschapsbegeleiding

425 incl. btw
 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • 4 afspraken tijdens de zwangerschap
 • Privé bevalklas
 • Informatie over de ontwikkeling van jou en je kind tijdens de zwangerschap
 • Informatie hoe jij de beste omgeving voor je kind kunt creëren tijdens de zwangerschap
 • Geboorteproces in fases
 • Rol van de partner tijdens de bevalling
 • Opstellen van je geboorteplan: wat zet je erin en op welke manier
 • Ademhalings- en massagetechnieken
 • Post partum prep: voorbereiding op de tijd na de geboorte
 • Tussendoor regelmatig contact

Mijn andere diensten:

Geboortebegeleiding

Onderzoek toont aan dat vrouwen die continue begeleiding krijgen positiever terugkijken op hun bevalling. Een verloskundige of gynaecoloog heeft deze tijd niet, een doula wel! 

Tijdens de zwangerschap zorg ik dat jullie goed voorbereid en vol vertrouwen de bevalling in gaan. Tijdens de bevalling ben ik ook jullie steun en toeverlaat. Ik kom wanneer jullie willen en blijf tot de baby geboren is, of dat nu thuis, in een geboortecentrum of ziekenhuis is. Ik ben er voor jullie. Je voelt je gesteund. Ik help je met het veilig en vertrouwd voelen, zodat jullie je volledig kunnen focussen op de bevalling. 

Begeleiding na de geboorte

De eerste paar weken in het leven van een kind zijn heel belangrijk voor de rest van het leven. Er wordt een band opgebouwd met zowel moeder als vader.

Een goede hechting is een belangrijke basis voor verdere ontwikkeling! Om jullie deze periode goed op weg te helpen ben ik er ook na de geboorte. Terwijl de kraamzorg vooral kijkt naar de medische kant van jouw herstel, en jullie leert over de basiszorg van de baby, help ik jullie op het emotionele vlak. Terwijl de hormonen nog door je lijf gieren, is je leven plotsklaps veranderd. Ik help jullie om te gaan met deze veranderingen zodat jullie de optimale zorg kunnen bieden aan jullie pasgeboren kindje.