Marlies Bons

Geboorte- begeleiding

Alle aandacht en zorg voor jou

Vol vertrouwen, zonder angst en met een fijn bevalteam je bevalling in gaan! Vertrouwen dat je het kunt en dat er mensen zijn die voor je zorgen, zodat jij je volledig kunt focussen op je bevalling. Er voor je zijn wanneer jij het nodig hebt, jou en je partner steunen op een liefdevolle en professionele manier.

Dit pakket bestaat uit zwangerschapsbegeleiding en continue begeleiding tijdens jouw bevalling. Vanaf 38 weken zwangerschap ben ik 24/7 bereikbaar voor je en binnen uur bij je als de bevalling is begonnen. Ik kom wanneer jij wilt en ga pas weg als je rustig bent bijgekomen van de bevalling. 

Geboorte

Soms zijn er omstandigheden waarin het voor jou heel fijn is als je continue professionele ondersteuning hebt ook tijdens je bevalling. Als bevallen voor jou extra spannend is, door bijvoorbeeld een traumatische ervaring in je verleden, als je een medische indicatie hebt of als je alleenstaande moeder bent.
Enkele keren per jaar heb ik de ruimte om ook geboortebegeleiding te kunnen bieden.

Dit pakket bestaat uit zwangerschapsbegeleiding en continue begeleiding tijdens jouw bevalling. Vanaf 38 weken zwangerschap ben ik 24/7 bereikbaar voor je en binnen uur bij je als de bevalling is begonnen. Ik kom wanneer jij wilt en ga pas weg als je rustig bent bijgekomen van de bevalling. 
Heb jij behoefte aan meer dan alleen de zwangerschapsbegeleiding? Informeer hier (link naar contact) voor de mogelijkheden.

Daarom een doula! 

 • Je veilig en vertrouwd voelen 
 • Je gesteund en gehoord voelen 
 • Tot in de puntjes voorbereid zijn op jouw bevalling 
 • Uitbreiding van je geboorteteam: samen met jouw partner ben ik er voor jou 
 • Continue ondersteuning bij de geboorte van je baby, ongeacht waar je bevalt en hoe lang het duurt 
 • Wat jij nodig hebt staat centraal 
 • De kans op ingrepen zoals een knip, vacuüm of keizersnede aanzienlijk verminderen 
 • Positiever terugkijken op je bevalling! 
Marlies Bons - Baby

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Voor een goede begeleiding tijdens de geboorte beginnen we al tijdens de zwangerschap met voorbereiden. Na een uitgebreid intake gesprek, zullen 5 afspraken volgen. Belangrijk is dat ik jou en je partner goed leer kennen en ook dat jullie mij leren kennen. Ik zal aanwezig zijn bij een hele belangrijke gebeurtenis en het is belangrijk dat jij je zo veilig en vertrouwd mogelijk voelt.

In de gesprekken geef ik informatie over de bevalling, wat er in je lichaam gebeurt, welke mogelijkheden en opties je hebt. We bespreken hoe jij tegen de bevalling aankijkt, welke wensen je hebt, maar ook mogelijke zorgen en angsten. Door jou zo goed mogelijk te leren kennen en jij jezelf kun je ontdekken hoe jij vol vertrouwen jouw bevalling in kan. Wat is daar voor nodig, wat heb JIJ nodig?

De kennis die ik geef is wetenschappelijk onderbouwd, is bekeken door verloskundige en gynaecoloog. Op deze manier is de informatie die ik jullie geef volledig. En als je volledig geïnformeerd bent, kun je pas een keuze maken. Dan weet je waar je uit kunt kiezen.

Je wensen en zorgen, maar vooral wie jij bent en wat je nodig hebt, formuleren we samen in een geboorteplan. Zo kunnen wij, maar ook andere zorgverleners zo goed mogelijk voor jou zorgen. 

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om te ontspannen. Je partner doet ook mee. Hij/zij leert massagetechnieken zodat hij/zij jou niet alleen tijdens de bevalling, maar ook al tijdens de zwangerschap zo goed mogelijk kan helpen om te ontspannen.

Ik help jullie bij de voorbereiding op de periode ná de geboorte: een post partum prep. Hoe kan je ook in die periode zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgen en hoe kan jij je zo goed mogelijk voorbereiden?

Je krijgt, als je met verlof bent, een heerlijke ontspannende massage van mij. Eventueel kan de muziek, die jij hebt uitgekozen voor tijdens je bevalling, op staan. Op deze manier bereiden je lichaam én geest zich nog meer voor op de bevalling. Ik help je te ontspannen en uit je hoofd te gaan.

Na de zwangerschapsbegeleiding ben jij er helemaal klaar voor. Je weet wat je wil en je gaat met vertrouwen je bevalling tegemoet.  

Tijdens jouw bevalling ben ik erbij om jou te ondersteunen. Ik kom als de bevalling begonnen is en ga pas weg als je gesetteld bent met je kindje. Ik ben bij je, ik blijf bij je. Omdat ik jou en je partner goed heb leren kennen tijdens de uitgebreide gesprekken die we hebben gehad, weet ik je wensen en je angsten. Samen met je partner probeer ik zo goed mogelijk een sfeer te creëren, waarin jij je prettig en veilig voelt. Zodat je je volledig kunt focussen op de geboorte van jullie kind. Ik help je met ademhalings- en ontspanningstechnieken zoals we eerder hebben geoefend. Ik wissel af met je partner in massage als dit nodig is en ik steun jouw keuzes richting de verloskundige of het ziekenhuispersoneel.  Omdat ik kan communiceren met de verloskundige en medische staf, kan ik ervoor zorgen dat je de juiste informatie krijgt die je kan helpen weloverwogen beslissingen te nemen tijdens de geboorte

Maar het allerbelangrijkste: Ik ben er volledig en ik ben er volledig voor jou! 

Geboortebegeleiding

1199
-
incl. btw
 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Welkomspakket
 • 5 uitgebreide afspraken tijdens de zwangerschap
 • Privé bevalklas
 • Rol van de partner tijdens de bevalling
 • Geboorteplan: wat zet je erin en op welke manier
 • Ademhalings- en massagetechnieken
 • Post partum prep: voorbereiding op de tijd na de geboorte
 • Uitgebreide massage tijdens je verlof
 • 24/7 bereikbaar vanaf week 38
 • 100% aandacht voor jou en je partner tijdens de bevalling
 • Continue liefdevolle en professionele aandacht voor jou en je partner
 • Kraambezoek
 • Na 2-4 weken bezoek waarin je het geboorteverslag ontvangt

Mijn andere diensten:

Zwangerschapsbegeleiding

Wil jij goed voorbereid zijn op de geboorte en de periode daarna? Samen zorgen we ervoor dat jij de regie hebt over je zwangerschap, en straks ook over je bevalling. Al tijdens je zwangerschap begint de voorbereiding op een succesvolle bevalling.

Ik help je met informatie over de zwangerschap, de ontwikkeling van je kind en over de bevalling zelf. Ik leer je te luisteren naar je lichaam en hier ook naar te handelen. Ook leer ik massagetechnieken voor tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. 

Begeleiding na de geboorte

De eerste paar weken in het leven van een kind zijn heel belangrijk voor de rest van het leven. Er wordt een band opgebouwd met zowel moeder als vader. Een goede hechting is een belangrijke basis voor verdere ontwikkeling! Om jullie deze periode goed op weg te helpen ben ik er ook na de geboorte. Terwijl de kraamzorg vooral kijkt naar de medische kant van jouw herstel, en jullie leert over de basiszorg van de baby, help ik jullie op het emotionele vlak. Terwijl de hormonen nog door je lijf gieren, is je leven plotsklaps veranderd. Ik help jullie om te gaan met deze veranderingen zodat jullie de optimale zorg kunnen bieden aan jullie pasgeboren kindje.