Marlies Bons

blogs

Blogs en artikelen met informatie over: zwangerschap en bevalling, hoe ik daarin sta
en wat ik bied als doula, kun je vinden in mijn blogs.
Blogs en artikelen met informatie over: zwangerschap en bevalling, hoe ik daarin sta en wat ik bied als doula, kun je vinden in mijn blogs.
Marlies Bons Doula Haarlem

Het moederbrein

De komst van een kind verandert je leven. Ineens is daar een wezentje die al je zorg en aandacht nodig heeft. Je prioriteiten veranderen. Er

Lees meer >
Bevallen en pijn

Bevallen en pijn

Bevallen is een intense gebeurtenis. Het is mooi, het is hard werken. Het kan betoverend zijn, overweldigend, soms beangstigend. En ja, het doet pijn. Maar

Lees meer >

Mijn diensten:

Zwangerschapsbegeleiding

Wil jij goed voorbereid zijn op de geboorte en de periode daarna? Samen zorgen we ervoor dat jij de regie hebt over je zwangerschap, en straks ook over je bevalling. Al tijdens je zwangerschap begint de voorbereiding op een succesvolle bevalling.

Ik help je met informatie over de zwangerschap, de ontwikkeling van je kind en over de bevalling zelf. Ik leer je te luisteren naar je lichaam en hier ook naar te handelen. Ook leer ik massagetechnieken voor tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. 

Geboortebegeleiding

Onderzoek toont aan dat vrouwen die continue begeleiding krijgen positiever terugkijken op hun bevalling. Een verloskundige of gynaecoloog heeft deze tijd niet, een doula wel! 

Tijdens de zwangerschap zorg ik dat jullie goed voorbereid en vol vertrouwen de bevalling in gaan. Tijdens de bevalling ben ik ook jullie steun en toeverlaat. Ik kom wanneer jullie willen en blijf tot de baby geboren is, of dat nu thuis, in een geboortecentrum of ziekenhuis is. Ik ben er voor jullie. Je voelt je gesteund. Ik help je met het veilig en vertrouwd voelen, zodat jullie je volledig kunnen focussen op de bevalling. 

Begeleiding na de geboorte

De eerste paar weken in het leven van een kind zijn heel belangrijk voor de rest van het leven. Er wordt een band opgebouwd met zowel moeder als vader. Een goede hechting is een belangrijke basis voor verdere ontwikkeling! Om jullie deze periode goed op weg te helpen ben ik er ook na de geboorte. Terwijl de kraamzorg vooral kijkt naar de medische kant van jouw herstel, en jullie leert over de basiszorg van de baby, help ik jullie op het emotionele vlak. Terwijl de hormonen nog door je lijf gieren, is je leven plotsklaps veranderd. Ik help jullie om te gaan met deze veranderingen zodat jullie de optimale zorg kunnen bieden aan jullie pasgeboren kindje.  

Social Media

Kom in contact!