Marlies Bons

Begeleiding na de geboorte

De komst van een baby is prachtig en bijzonder, maar kan ook intens en overweldigend zijn. Het is een hectische, kwetsbare, onzekere en vermoeiende periode. In andere culturen duurt de kraamtijd 40 dagen. In Nederland gaat de kraamzorg na een week weg.

Het kan zo fijn zijn als je ook in deze periode de liefdevolle ondersteuning van een doula kunt krijgen. Je hoeft deze fase niet alleen te doorlopen. Ik ondersteun jullie graag, aangepast op jullie vragen en wat jullie nodig hebben. 

Als gedragswetenschapper heb ik veel kennis over de ontwikkeling van een baby. Wat heeft een baby van jou nodig om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen? Maar net zo belangrijk is: wat jij nodig? Ik help jullie bij de zorg voor je baby maar ook bij de zorg voor jezelf en elkaar.

Begeleiding na de geboorte

Praktische hulp, zoals de zorg voor je baby even overnemen, zodat jij even kunt slapen. Maar ook ondersteuning in het huishouden of bij de zorg van je andere kinderen.

Ondersteuning bij het contact maken met je kindje, de hechting en het contact met je partner. Het vertrouwd raken met elkaar en het leren lezen van wat je baby je ‘vertelt’ is ontzettend waardevol en belangrijk in de hechting. Vanuit mijn jarenlange ervaring in de orthopedagogiek en jeugdhulpverlening kan ik jou en je kindje helpen. 

Ook kan ik je helpen meer te ontspannen, door je een massage te geven. Verlichting en ontspanning voor jou.

Bij mij kun je al je vragen stellen, er is niets raar. Ik heb geen oordeel, ik richt me op jullie wensen.

Een postpartumdoula is niet hetzelfde als de kraamzorg. Ik voer geen medische handelingen uit. Ik ben er voor je om je te ondersteunen in deze nieuwe fase van je leven.

Begeleiding na de geboorte

65 per uur, incl. BTW
  • Begeleiding afgestemd op jouw vragen en behoefte. Ik ben er 100% voor jou
  • Zo kort of lang mogelijk, afgestemd op wat jullie nodig hebben
  • Ondersteuning voor partner en eventuele andere kinderen in het gezin
  • Een betere hechting tussen ouders en baby
  • Kennis over wat een baby nodig heeft en hoe je voor jezelf kunt blijven zorgen
  • Bereikbaar tijdens kantoortijden via app en/of mail
  • Als je een pakket van 10 uur afneemt krijg je 10% korting en betaal je slechts €595,-

Mijn andere diensten:

Zwangerschapsbegeleiding

Wil jij goed voorbereid zijn op de geboorte en de periode daarna? Samen zorgen we ervoor dat jij de regie hebt over je zwangerschap, en straks ook over je bevalling. Al tijdens je zwangerschap begint de voorbereiding op een succesvolle bevalling.

Ik help je met informatie over de zwangerschap, de ontwikkeling van je kind en over de bevalling zelf. Ik leer je te luisteren naar je lichaam en hier ook naar te handelen. Ook leer ik massagetechnieken voor tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. 

Geboortebegeleiding

Onderzoek toont aan dat vrouwen die continue begeleiding krijgen positiever terugkijken op hun bevalling. Een verloskundige of gynaecoloog heeft deze tijd niet, een doula wel! 

Tijdens de zwangerschap zorg ik dat jullie goed voorbereid en vol vertrouwen de bevalling in gaan. Tijdens de bevalling ben ik ook jullie steun en toeverlaat. Ik kom wanneer jullie willen en blijf tot de baby geboren is, of dat nu thuis, in een geboortecentrum of ziekenhuis is. Ik ben er voor jullie. Je voelt je gesteund. Ik help je met het veilig en vertrouwd voelen, zodat jullie je volledig kunnen focussen op de bevalling.